Succé med Orbot på Holiday Club i Åre

Orbot fyller alla de tuffa golvvårdsbehoven och minskar kemikalierna på det Svanenmärkta spahotellet Holiday Club i Åre.

– Med Orbot reducerar vi mängden kemikalier och får ett utmärkt resultat på alla golvytor, säger Petra Holtmann, husfruassistent.

Holiday Club ligger mitt i centrala Åre och erbjuder upplevelser för hela familjen med bland annat spa, äventyrsbad och bowling. Hotellet rymmer också flera restauranger och när vi öppnade den nya restaurangdelen krävde trägolvet något annat än en vanlig skurmaskin som arbetar med stora mängder vatten och kemikalier.

– Vi fick möjlighet att prova Orbot. Nu har vi kört den hela säsongen och den uppfyller verkligen alla våra förväntningar, säger Petra Holtmann, husfruassistent.

Rengör skonsamt och effektivt på exklusiva ytor

Orbot fuktar enbart ytorna lätt och rengör det nya restauranggolvet skonsamt, liksom golvet i en äldre restaurangdel som är nyslipat och -lackat. En stor fördel med Orbot är att maskinen lätt tar sig fram och gör rent på alla av hotellets olika golvtyper, dessutom räcker det oftast att städa med vanligt vatten för att få skinande resultat.

– Vårt hotell är Svanenmärkt, så det är avgörande för oss att kunna reducera mängden kemikalier.

Alla Holiday Clubs golv, som korridorer med heltäckningsmattor och baddelen med klinkers blir nu rengjorda med samma maskin. Klinkerytorna blir dessutom halksäkra, då maskinen rengör på djupet och tar bort ingrodda beläggningar, på och mellan plattorna. Till och med foajéns svårstädade och exklusiva stengolv blir nu rent tack vare Orbot.

– På sten och klinker kan det uppstå stor halkrisk om man jobbar med traditionella skurmetoder. Men med Orbot torkar underlaget snabbt och vi minimerar därmed riskerna för våra gäster och medarbetare.

Sparar tid och får toppresultat på alla underlag

Orbot har blivit en uppskattad del i det dagliga arbetet hos Holiday Club och har till och med fått ett eget namn: Robert!

– Vi kör Robert hela tiden och han kommer ofta till extra användning vid punktinsatser. Med lilla Robert kommer vi åt på ställen som annars varit svåra att nå, säger Petra Holtmann, och fortsätter:

– Jag kan absolut rekommendera Orbot till andra. Det är fantastiskt effektivt att kunna köra med samma maskin på så skiftande underlag. Vi sparar mycket tid, minskar kemikalierna och får samtidigt ett jättebra städresultat!

Share this Post

Vad kan vi hjälpa dig med?

Support, funderingar eller är du kanske bara nyfiken och vill säga hej? Fyll gärna i kontaktformuläret till höger så hör vi av oss.