Succésäsong för Orbot hos Holiday Club i Åre

Orbot har gjort sin första säsong i Åre. Multistädmaskinen fyller alla golvvårdsbehov på Svanenmärkta spahotellet Holiday Club.

– Med Orbot reducerar vi mängden städmedel och får ett utmärkt resultat på alla golvytor, säger Petra Holtmann, husfruassistent.

Holiday Club ligger mitt i centrala Åre och erbjuder upplevelser för hela familjen med bland annat spa, äventyrsbad och bowling. Hotellet rymmer också flera restauranger och när vi öppnade den nya restaurangdelen krävde trägolvet något annat än en vanlig skurmaskin som arbetar med stora mängder vatten.

– Vi fick möjlighet att prova Orbot. Nu har vi kört den hela säsongen och den uppfyller verkligen alla våra förväntningar, säger Petra Holtmann, husfruassistent.

Rengör skonsamt och effektivt på exklusiva ytor

Orbot fuktar enbart ytorna lätt och rengör det nya restauranggolvet skonsamt, liksom golvet i en äldre restaurangdel som är nyslipat och -lackat. En stor fördel för hotellet är att Orbot tar sig fram överallt och gör lika rent på alla ytor, med en minimal mängd rengöringsmedel.

– Vårt hotell är Svanenmärkt, så det är avgörande för oss att kunna reducera mängden kemikalier.

Även hotellets andra golv, som korridorer med heltäckningsmatta och baddelen med klinkers, blir nu rengjorda med Orbot. Foajéns exklusiva stengolv blir också rent, och tryggt, med multistädmaskinen.

– Där kan det uppstå stor halkrisk om man jobbar med traditionella skurmetoder. Men med Orbot torkar underlaget snabbt och vi minimerar därmed riskerna för våra gäster och medarbetare.

Sparar tid och får toppresultat på alla underlag

Orbot har blivit en uppskattad del i det dagliga arbetet hos Holiday Club och har till och med fått ett eget namn: Robert!

– Vi kör Robert hela tiden och han kommer ofta till extra användning vid punktinsatser. Med lilla Robert kommer vi åt på ställen som annars varit svåra att nå, säger Petra Holtmann, och fortsätter:

– Jag kan absolut rekommendera Orbot till andra. Det är fantastiskt effektivt att kunna köra med samma maskin på så skiftande underlag. Vi sparar mycket tid och får samtidigt ett mycket bra städresultat.

Share this Post

Dags att utveckla städningen?

Vi finns här med och för er hela vägen. Tillsammans utmanar vi gamla uppfattningar och inarbetade rutiner, och skapar en städning som är hållbar både nu och i framtiden!