OrboTech bidrar i kampen för en giftfri förskola

År 2013 startade Naturskyddsföreningen Operation giftfri förskola, ett projekt som 70 procent av landets kommunala förskolor idag arbetar för. Målet är att minska de miljögifter som barn utsätts för på förskolan och få bort kemikalierna i bland annat den dagliga städningen.

Miljöcertifierade Östersunds kommun i Jämtland är en av de cirka 200 kommuner som aktivt arbetar för en giftfri förskola och skola. På Remonthagens förskola har man under ett års tid använt sig av vårt kemikaliefria UltraH2O istället för traditionella rengöringsmedel. Utvärderingar visar tydligt att det kemikaliefria alternativet gynnar både barn, personal och miljö, samt bibehåller och i vissa fall även förbättrar städresultatet. 

Östersunds kommun har skrivit en artikel där de berättar om deras städmetoder och hur det ultrarena vattnet och en kemikaliefri städning har hjälpt dom i arbetet för en giftfri förskola. Något som också P4 Jämtland lyft i ett reportage i Sveriges Radio. Kommunens mål är att samtliga arbetsplatser i den kommunala verksamheten på sikt ska kunna städa kemikaliefritt med det ultrarena vattnet.

Här kan ni läsa artikeln från Östersunds kommun.

Här kan ni lyssna på reportaget från P4 Jämtland.

Känner du också för en förändring och vill slopa kemikalierna? Vi hjälper gärna till och bidrar med både erfarenhet, kunskap och produkter för en hållbar städning och en giftfri förskola. Kontakta oss så berättar vi mer eller läs mer om UltraH2O här!

Share this Post

giftfri förskola

Operation Giftfri Förskola
Målet är att minska de miljögifter som barn utsätts för på förskolan. Projektet började med en inventering av 129 förskoleavdelningar i 40 kommuner. Resultatet visade en hög förekomst av miljögifter. Sedan dess har NSF, tillsammans med föräldrar, personal, frivilliga aktiva och andra organisationer som brinner för samma sak, lyckats få bort en stor del av miljögifterna i förskolan.

Läs mer Operation Giftfri Förskola

Dags att utveckla städningen?

Vi finns här med och för er hela vägen. Tillsammans utmanar vi gamla uppfattningar och inarbetade rutiner, och skapar en städning som är hållbar både nu och i framtiden!