Kemikaliefri städning i Simhallar

Kemikaliefri städning i simhallar blir alltmer vanligt. Nu testar Högevallsbadet i Lund våra giftfria alternativ, SAO ozonvatten från Tersano och det ultrarena vattnet UltraH2O.

Ökad miljömedvetenhet och en stark vilja att slopa kemikalierna får allt fler att leta efter alternativa städkoncept. Simhallar och badanläggningar kämpar ständigt med fettavlagringar, bakterier, alger och annan smuts som inte hör hemma i en simhall och har svårt att hitta miljövänliga alternativ.

Högevallsbadet och Lundafastigheter sökte efter hållbara lösningar för att höja städkvaliteten på simhallen och samtidigt öka trivseln för deras många besökare. Jakten ledde dom till oss och våra kemikaliefria koncept, Tersano och UltraH2O.

Personalen lyfter våra kemikaliefria alternativ för sin enkelhet, det minskade behovet av utbildning och skyddsutrustning, samt möjligheten att kunna städa under ordinarie öppettider. Nu kan badhuset utföra punktinsatser utan att störa badgästerna och riskera deras hälsa.

Högevallsbadets och Lundafastigheters framåtanda och projekt har lyfts i flertalet medier, bland annat: SVT Nyheter, Sveriges Radio, Lokaltidningen. Du kan också läsa en längre artikel på Lunds Kommuns hemsida.

Intresserad av att veta mer om våra kemikaliefria koncept? Ta gärna en titt på UltraH2O och Tersano.

Share this Post

kemikaliefri städning i simhallar
kemikaliefri städning i simhallar

Dags att utveckla städningen?

Vi finns här med och för er hela vägen. Tillsammans utmanar vi gamla uppfattningar och inarbetade rutiner, och skapar en städning som är hållbar både nu och i framtiden!