OrboTech expanderar i norden - lanserar OrboTech Norway

OrboTech, ledande leverantör av innovativa och hållbara rengöringskoncept i Sverige och Finland, ger sig in på den norska marknaden och köper in sig i välrenommerade MK Salg, som byter namn till OrboTech Norway.

Med fokus på innovation, automation och hållbara städkoncept har OrboTech det senaste decenniet förändrat städbranschen i både Sverige och Finland. Som en del av bolagets nordiska tillväxtstrategi förvärvar de nu norska MK Salg, företaget som under flera år erbjudit miljövänliga och innovativa städprodukter och städrobotar till den professionella marknaden i Norge.

"Vi är stolta över att bli en del av den norska framgångssagan! MK Salg står för precis de värderingar och det nytänk som krävs för att förändra vår bransch och har dessutom tillgång till samma agenturer som vi har i Sverige. Tillsammans kommer vi att öka närvaron i hela Norden och bli ännu mer tillgängliga för våra strategiska nordiska kunder, samtidigt som vi stärker vår position som marknadsledande leverantör av innovativa städkoncept i Norden.” säger Anton Johansson, COO OrboTech Group & Styrelseordförande OrboTech Norway AS.

För att maximera synergieffekterna mellan länderna väljer MK Salg att i samband med förvärvet byta namn till OrboTech Norway. I och med det gemensamma namnet stärks varumärket över landsgränserna, samtidigt som det skapas ett fördjupat samarbete med förenklade processer och större expertis inom bolagsgruppen OrboTech Group, där OrboTech Sweden, OrboTech Finland och OrboTech Norway ingår. Gruppen har som gemensam målsättning att fortsätta att inspirera och förändra städbranschen samt expandera ytterligare inom Norden.

”OrboTech føles som en forlengelse av oss selv og det vi har bygget opp de siste årene. Vi ser virkelig frem til vår fortsatte reise og går en skikkelig spennende fremtid i møte. Sammen skaper vi sterke synergier og en fantastisk grogrunn for ny teknologi og bærekraftig rengjøring når vi skal videre ut i Norge og Norden!” säger Mats Kvamsø, Daglig leder, OrboTech Norway AS.

MK Salg AS blir en del av OrboTech Group från februari 2024, samtidigt byter de namn till OrboTech Norway AS. I och med förvärvet etablerar OrboTech Group kontor i Namsos och Trondheim, sedan tidigare finns de i Malmö, Jönköping, Stockholm, Gävle och Sundsvall i Sverige, samt Helsingfors i Finland.

Om OrboTech
OrboTech är en ledande leverantör av innovativa städprodukter, städkoncept och robotar för professionellt bruk. Med ny teknik och skräddarsydda lösningar skapar OrboTech en enklare städprocess med fokus på ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. Bolagsgruppen har, i Sverige, säljkontor, serviceverkstad och showroom i Malmö, Jönköping, Stockholm, Gävle, samt Sundsvall där också huvudkontor ligger. I Helsingfors, Finland, finns gemensamt säljkontor, serviceverkstad och showroom.

Om MK Salg
MK Salg är en norsk leverantör av miljövänliga och innovativa städprodukter och städrobotar. De förser den professionella marknaden med högteknologiska produkter och helhetslösningar som skapar en förbättrad arbetsmiljö med minskat fotavtryck. MK Salg har sitt huvudkontor i Namsos och kontor med showroom i Trondheim.

Om OrboTech Group
I OrboTech Group ingår OrboTech Sweden, OrboTech Finland och nu även OrboTech Norway, tidigare MK Salg. Även Inolife, som är en leverantör av innovativa lösningar för hållbar handhygien, och Johans Städmaskiner, som utrustar Norrland med framtidens städprodukter, är en del av bolagsgruppen.

Pressmeddelandet har lyfts av Cleannet och Renholdsnytt

OrboTech Norway

Team OrboTech Norway.

Share this Post

Image

Anton Johansson, COO, OrboTech Group.

Image

Mats Kvamsø, Daglig leder, OrboTech Norway.

Dags att utveckla städningen?

Vi finns här med och för er hela vägen. Tillsammans utmanar vi gamla uppfattningar och inarbetade rutiner, och skapar en städning som är hållbar både nu och i framtiden!