Multifunktionell städrobot & Världsnyhet

Världsnyheten från Gausium är här! Låt oss presentera Phantas, en multifunktionell städrobot som med avancerad AI och prisvinnande design både skurar, sopar, moppar och dammsuger golvytorna.

Phantas är en Al-styrd multifunktionell städrobot designad för små till medelstora ytor och passar utmärk i exempelvis kontorsbyggnader och offentliga miljöer. Städroboten integrerar 4 städlägen och Gausiums senaste robotteknik för att leverera en högproduktiv och kostnadseffektiv allt-i-ett städrobot.

Med sin kompakta design och smidighet möjliggör den rengöring även i trängre utrymmen, som under bord och mellan möbler. Detta, i kombination med möjligheten att städa ända in till kanten, garanterar maximal städning av golven. Phantas avancerade AI och djupinlärning gör dessutom kartläggningen av ytor enklare än någonsin. För att mappa en nytt område behöver du inte göra något mer än att trycka på start. Städroboten navigerar automatiskt ytan och skapar en karta över omgivningen.

En annan smart funktion är att Phantas själv identifierar olika golvtyper och automatiskt kan ändra städläge under pågående arbete. Den kan också upptäcka fläckar och utföra autonom punktrengöring, samtidigt som den känner igen olika typer av hinder och lär sig att undvika dessa på smartast sätt.

Phantas är främst utvecklad för att frigöra tid och underlätta i den annars tunga städningen. Arbetsstationen och kompatibiliteten med IoT-system ger Phantas högsta nivå av självständighet. Den kan då både ladda, fylla vatten och tömma sin behållare, samt använda IoT-uppkopplade hissar och dörrar helt själv. Under tiden städroboten arbetar kan personalen utföra viktigare uppgifter och styra robotstädningen av golven via den användarvänliga appen, var som helst, när som helst.

“Vi är otroligt glada över att presentera samarbetet mellan OrboTech och Gausium, detta stärker oss som en av de ledande robotleverantörerna i branschen. Med Phantas har Gausium väsentligen höjt ribban för städrobotar, men också sänkt ribban för den typ av investering och uppstart som krävs för städrobotar i den här klassen. Vi ser fram emot att erbjuda deras senaste tillskott i Sverige och Norden och är övertygade om att Phantas kommer att attrahera en bredare målgrupp, något som ligger helt i linje med vårt mål – att göra autonom städning tillgänglig för fler!”
Mats Johansson, VD OrboTech Sweden AB.

Den enastående mångsidigheten och användarvänligheten gör Phantas till en multifunktionell städrobot tillgänglig för alla – överallt. Utmärkelser i både Red Dot Design Award 2022 och A’ Design Award 2022 ger ett bevis på att Phantas är en innovation som tar städroboten in i framtiden! Phantas kommer att visas upp på Clean & Facility senare i höst.

Tillgången på Phantas är begränsad, vi rekommendera därför att förhandsboka roboten via din lokala OrboTech-kontakt.

Läs mer om Phantas på produktsidan

Share this Post

Dags att utveckla städningen?

Vi finns här med och för er hela vägen. Tillsammans utmanar vi gamla uppfattningar och inarbetade rutiner, och skapar en städning som är hållbar både nu och i framtiden!