Nordanstigs kommun mottar diplom från OrboTech och Made Blue

Nordanstigs kommun mottar diplom från OrboTech och Made Blue, för bidrag med dricksvatten till utsatta människor i världen.

Städavdelningen inom kost och städ på Nordanstigs kommun har skänkt 57.780 liter rent dricksvatten genom användning av städmaskinen i-mop. I ett program för att tillgodose behövande människor med rent vatten, har företaget bakom i-mop ingått ett samarbete med organisationen Made Blue. Alla i-mop maskiner på den svenska marknaden ingår i programmet och den mängd vatten som förbrukas under städning, kompenserar Made Blue genom att ge motsvarande mängd rent dricksvatten till utsatta människor.

Nordanstigs kommun är stolta över att ha bidragit till rent vatten och fått möjlighet att hjälpa människor till ett bättre liv. “Prestationen delas av hela städavdelningen, så det här diplomet är verkligen till alla. Det känns bra att vi i Nordanstig har kunnat vara med och bidra till detta, att spara vatten för miljön och samtidigt hjälpa andra”, säger Signhild Edström biträdande kost och städchef på Nordanstigs kommun.

Vad är Made Blue?
Tillgång till rent vatten är ingen självklarhet. Ungefär en av tio människor lider av brist på rent dricksvatten, vilket är den näst största orsaken till barnadödlighet i världen. Made Blue är en organisation som jobbar med att hjälpa utsatta människor få tillgång till drickbart vatten.

Nordanstig – http://www.nordanstig.se
OrboTech – https://www.orbotech.se
Made Blue – http://madeblue.org/en/

Share this Post

Dags att utveckla städningen?

Vi finns här med och för er hela vägen. Tillsammans utmanar vi gamla uppfattningar och inarbetade rutiner, och skapar en städning som är hållbar både nu och i framtiden!