Vi utökar servicenätet & förvärvar Peters Maskinrep

OrboTech Sweden utökar servicenätet i norra Norrland, förvärvar gällivareföretaget Peters Maskinrep  

I led med strategin att utöka det egna servicenätet med verkstäder och tekniker och att komma ännu närmare kunderna, köper OrboTech Sweden AB in sig i den etablerade maskinreperatören och tidigare servicepartnern Peters Maskinrep AB i Gällivare, Norrbotten.

Peters Maskinrep arbetar i huvudsak med underhåll och reparationer av bland annat verkstadsutrustning, lyftar, tvättmaskiner och högtryckstvättar, där LKAB och Boliden är stora kunder. De är också auktoriserad serviceverkstad för Kränzle, Miele, Nilfisk, samt Kärcher. De har sedan många år tillbaka samtidigt varit en uppskattad extern servicepartner till OrboTech i Norrbotten. I led med företagsstrategin att utöka det egna servicenätet med tekniker och serviceverkstäder runt om i Sverige har OrboTech tittat på möjligheten att expandera sin verksamhet i norr, när tillfället att fördjupa partnerskapet med Peters Maskinrep och ägarna Peter Karlsson och Pontus Karlsson presenterade sig var det ett naturligt steg att ta.

”Vi är otroligt spända på att se framtiden med OrboTech och att vara en del av OrboTech Group. Det här ger oss möjlighet att smala ner våra olika typer av reparationer och fokusera mer på städmaskiner. Samtidigt som vi får en uppbackning av ett branschledande företag att också expandera i Gällivare vad det lider” Säger Peter Karlsson, VD för Peters Maskinrep AB.

Peters Maskinrep fortsätter sin verksamhet i samma namn och kommer arbeta i samma anda mot de lojala kunderna i Gällivare och Norrland, samtidigt som de vill skifta mer fokus till städmaskiner och städrobotar. OrboTechs målsättning med satsningen är att korta ned ledtiderna för reparationer och serviceärenden för att snabbare hjälpa kunderna samt minska transporter av trasiga maskiner till nuvarande serviceverkstäder. Tillsammans ser de båda bolagen en stor utvecklingspotential och Peters Maskinrep blir förutom en viktig nyckel i servicenätet, också stöttande mot OrboTechs affärsutvecklare i Norrland.

”Efter alla år med samarbete är jag otroligt glad att Peter och Pontus nu vill göra en gemensam resa med oss. De gör ett fantastiskt jobb och har en otrolig service, något som vi verkligen ska ta vara på och förädla ännu mer inom OrboTech och OrboTech Group” Säger Rasmus Burvall, Servicechef för OrboTech Sweden AB.

För att uppmärksamma den nya satsningen har Peters Maskinrep tillsammans med OrboTechs interna marknadsavdelning tagit fram en ny grafisk profil och logotyp som ska spegla företagets kärnverksamhet, den lokala förankringen till Norrbotten och en ny gemensam framtidsriktning.  

Peters Maskinrep
Från vänster, Rasmus Burvall Servicechef OrboTech Sweden AB, Peter Karlsson VD Peters Maskinrep AB, Pontus Karlsson Delägare Peter Maskinrep och Mats Johansson VD OrboTech Sweden AB.

Share this Post

Image

Rasmus Burvall Servicechef OrboTech Sweden AB

Image

Peter Karlsson VD Peters Maskinrep AB

Peters Maskinrep

Peters Maskinreps nya logotyp

Om Peters Maskinrep AB
Peters Maskinrep är en välrenommerad maskinreperatör i Norrbotten som utför underhåll och reparationer av bland annat verkstadsutrustning, lyftar, tvättmaskiner och högtryckstvättar. De är auktoriserad serviceverkstad för Kränzle, Nilfisk, Kärcher samt Miele.

Om OrboTech Sweden AB
OrboTech är en ledande leverantör av innovativa städprodukter, städkoncept och robotar för professionellt bruk. De skapar en enklare städprocess med fokus på ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet.

Bolaget har kontor, serviceverkstad och showroom i Malmö, Jönköping, Stockholm, Gävle, samt Sundsvall där också huvudkontor och lager ligger.

Om OrboTech Group
OrboTech Group är en nordisk bolagsgrupp där bolagen OrboTech Sweden AB, Johans Städmaskiner AB, Inolife AB, OrboTech Finland OY, OrboTech Norway AS och nu också Peters Maskinrep AB ingår.

Pressmeddelandet har lyfts av Cleannet 

Dags att utveckla städningen?

Vi finns här med och för er hela vägen. Tillsammans utmanar vi gamla uppfattningar och inarbetade rutiner, och skapar en städning som är hållbar både nu och i framtiden!