OrboTech blir en del av Svenska kyrkans färdplan för klimatet

Svenska kyrkan har som mål att vara klimatneutrala senast år 2030. Som en del i arbetet att minska sin egen klimatpåverkan ingår de nu ett ramavtal med OrboTech och deras kemikaliefria rengöringsalternativ UltraH2O.

Klimatkrisen är vår tids stora utmaning och vi behöver alla bidra till att minska den globala uppvärmningen. Svenska kyrkan har som mål att vara klimatneutrala senast år 2030 och har därför skapat något de kallar för en färdplan för klimatet. Senaste tiden har fokus varit att hitta hållbara och kemikaliefria rengöringsalterantiv och efter upphandling har de nu valt att ingå ramavtal med OrboTech och deras ultrarena vatten UltraH2O.

“Vi har sett att många kommuner använder ultrarent vatten och efter grundliga tester och undersökningar landade vi i att det var rätta vägen framåt även för oss. OrboTech var de enda som kunde presentera ett 100% ultrarent vatten.” säger Catarina Lönnerholm, Strategisk inköpare  Svenska Kyrkan.

UltraH2O utvinns ur vanligt kranvatten som filtrerats och avjoniserats. Rengöringsmetoden framställs på plats, vilket även sänker utsläpp av transporter och reducerar användningen av plast, något som går hand i hand med svenska kyrkans övriga arbete för klimatet.

Ramavtalet sträcker sig i upp till 5 år och förhoppningen är att så många som möjligt av kyrkans församlingar ska ha ställt om till kemikaliefri städning inom de närmsta åren.

“Att få möjlighet att hjälpa Svenska kyrkan nå sina klimatmål känns otroligt roligt och ärofyllt. Detta visar än en gång att det bara är tillsammans vi gör skillnad.” säger Mats Johansson, VD på OrboTech.

Är du också nyfiken på UltraH2O? Här kan du läsa mer.

Share this Post


Dags att utveckla städningen?

Vi finns här med och för er hela vägen. Tillsammans utmanar vi gamla uppfattningar och inarbetade rutiner, och skapar en städning som är hållbar både nu och i framtiden!