Ny tillförordnad vd för OrboTech Finland

Nuvarande coo (Operativ chef) för Orbotech Sweden Ab Anton Johansson, får uppdraget som tillförordnad vd på Orbotech Finland Oy.

 ”Vi kommer stärka varandra och utvecklas tillsammans” säger den nya tillförordnade vd:n.

Orbotech Sweden Ab och Orbotech Finland Oy tillkännager att Anton Johansson, nuvarande coo (Operativ chef) på Orbotech Sweden får uppdraget som tillförordnad vd på det finländska bolaget. Han efterträder Harri Piiparinen som efter 35 år i städbranschen nu valt att gå i pension. Harri har varit en stor del av den finska och internationella städbranschen och haft framstående uppdrag i både Nordamerika och Europa. Under de senaste 7 åren har han lett Orbotech Finland till framgång och varit väsentlig i att etablera Orbotech, dess leverantörer och hållbara städkoncept på den finska marknaden. Harri behåller sin plats i bolagets styrelse.

”Jag är stolt över att ha fått förtroendet att leda Orbotech Finland som har en otroligt stark position på marknaden gällande kemikaliefri städning och framför allt automatiserad städning. Genom det finska bolaget är vi ledande i Europa på just automatiserad städning och jag ser en stor potential över tid. Mitt mål är att öka vårt samarbete och jag vet att organisationen i Sverige kan lära sig mycket av hur Orbotech Finland arbetar, i Finland har städningen högre status och leverantörer möter generellt högre krav. Vi har redan identifierat synergier som kommer stärka oss båda” säger Anton Johansson, coo Orbotech Sweden och ny tillförordnad vd Orbotech Finland.

Denna förändring görs för att öka samarbetet mellan de båda bolagen och utnyttja gemensamma resurser, jobba tillsammans i bolagens processer samt dela med sig av kunskap och erfarenheter. Målet är att skapa synergier med positiv påverkan på försäljning, service, marknadsföring och administration. Med en mer gemensam struktur kan bolagen börja tillämpa en mer cirkulär modell på bland annat funktionshyresavtal, produktåtervinning och begagnathandeln.

Den tillförordnade vd:n leder Orbotech Finland tillsammans med Tomi Piiparinen coo (Operativ chef) samt Ville Kujala cso (Försäljningschef).

”Harri har haft en stor inverkan på Orbotech Finland och på städbranschen överlag. Vi önskar honom en glad pension och välkomnar samtidigt Anton som ny vd. Det finns stor potential i ett närmare samarbete och vi ser fram emot att få utveckla organisationen tillsammans med Anton och Orbotech Sweden” säger Tomi Piiparinen, coo Orbotech Finland.

Om Orbotech

Orbotech är en ledande leverantör av innovativa städprodukter, städkoncept och robotar. Med fokus på ny teknik och skräddarsydda koncept skapar Orbotech en enklare städprocess med fokus på ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet.

Orbotech Sweden Ab tillhör Orbotech-Gruppen där systerbolagen Johans Städmaskiner Ab, Inolife Ab och Orbotech Finland Oy också ingår.

Pressmeddelandet har publicerats av Tidningen Rent

Share this Post

Image

Anton Johansson, coo på Orbotech Sweden och nu också tillförordnad vd på Orbotech Finland.

Image
Image
Image

Dags att utveckla städningen?

Vi finns här med och för er hela vägen. Tillsammans utmanar vi gamla uppfattningar och inarbetade rutiner, och skapar en städning som är hållbar både nu och i framtiden!