Selma Spa tar hand om sina gäster genom kemikaliefri städning

Selma Spa är en plats där träning och återhämtning går hand i hand, genom omsorg och ansvar för vår planet skämmer de bort sina gäster och lyfter spaupplevelsen till en ny nivå.

I Sunne, Värmland hittar vi Sveriges första spa. Selma Spa har en rik historia och är idag ett av nordens största spahotell för privatpersoner och företagskonferenser. Med fokus på både trivsel, aktivitet och återhämtning erbjuder de sina gäster något utöver det vanliga, allt genomsyrat av en stark omsorg för människor och miljö.

Jakten på skonsammare alternativ

Med företagets värderingar i tankarna började Selma Spas Housekeeping Manager Johnny Fröjd leta efter bättre alternativ till de starka kemikalier som vanligtvis används vid städning. Valet föll på kemikaliefria UltraH2O från OrboTech, ett företag han haft positiva erfarenheter av sedan tidigare.

– Vi jobbar för att skapa en så gift- och kemikaliefri städning som möjligt och är alla stolta över att leverera denna service till våra gäster, berättar Johnny.

Att miljöerna är rena och fräscha är avgörande för gästernas trivsel, därför testades det ultrarena vattnet först i liten skala. Resultaten visade sig snabbt och det beslutades att hela spahotellet skulle städas med UltraH2O.

– När vi började stoltsera över hur bra det fungerar tog det inte lång tid innan vår VD fattade beslutet att alla ska använda detta, säger Johnny.

Inga mer klibbiga golv

För att höja städkvaliteten ytterligare avslöjar Housekeeping Managern att de numer använder UltraH2O även vid golvstädning. På så vis får de bort två starka kemikalier till, samtidigt som risken för överdosering minskar och återsmutsningen går mycket långsammare.

– Med UltraH2O på golven så slipper vi den där klibbiga hinnan som ofta blir kvar efter rengöringsmedel, förklarar Johnny.

Genom informationsblad kan gästerna själva läsa om fördelarna med OrboTechs kemikaliefria koncept UltraH2O och hur hotellet städas med fokus på människor och miljö, ett helhetstänk som verkligen uppskattas.

Nyfiken på att läsa mer om våra kemikaliefria alternativ? Ta en titt här.

Vill du veta mer om Selma Spa? Här kommer du direkt till deras hemsida.

Share this Post

Dags att utveckla städningen?

Vi finns här med och för er hela vägen. Tillsammans utmanar vi gamla uppfattningar och inarbetade rutiner, och skapar en städning som är hållbar både nu och i framtiden!

Dags att utveckla städningen?

Vi finns här med och för er hela vägen. Tillsammans utmanar vi gamla uppfattningar och inarbetade rutiner, och skapar en städning som är hållbar både nu och i framtiden!