Varbergs kommun sparar vatten för framtiden genom Made Blue

Städavdelningen på Varbergs kommun har tack vare att dom städar med 26 stycken i-mop maskiner sparat hela 44 460 liter dricksvatten till utsatta människor i tredje världen, och det bara under det senaste halvåret! Som ett bevis på denna bedrift får dom nu motta ett diplom från OrboTech, Clean Machine, i-mop tillverkaren i-Team Global och organisationen Made Blue.

Tillgång till rent vatten är ingen självklarhet. Ungefär en av tio människor lider av brist på rent dricksvatten, vilket är den näst största orsaken till barnadödlighet i världen. Made Blue är en organisation som jobbar med att hjälpa utsatta människor att få tillgång till drickbart vatten. För varje liter vatten du förbrukar i din i-mop så bidrar i-Team med en summa pengar till organisationen Made Blue, som i sin tur förvaltar den summan till motsvarande antal liter rent dricksvatten i tredje världen. Det handlar bland annat om att att borra brunnar, bygga vattenledningar och utbilda människorna på plats. Detta gäller för alla våra i-mop maskiner på den svenska marknaden. Så tack alla ni där ute som städar med i-mop, ni är med och gör världen lite bättre, liter för liter.

Läs mer om Made Blue och deras viktiga arbete

Share this Post

Made blue
Made blue
Made blue
Made blue

Vad kan vi hjälpa dig med?

Support, funderingar eller är du kanske bara nyfiken och vill säga hej? Fyll gärna i kontaktformuläret till höger så hör vi av oss.